3 årsager til lavt olietryk

Har du også bemærket, at olielampen bliver ved med at lyse på instrumentbrættet i din bil? Dette kan betyde flere forskellige ting – blandt andet at din bil har et for lavt olietryk. Lavt olietryk i din bil kan resultere i, at pumpen bliver siddende i bunden fremfor at blive pumpet rundt og ind i bilmotoren. Vil du vide mere om olietryk i din bil? Så læs med herunder hvor du får 3 årsager til lavt olietryk i din bil. Du vil med sikkerhed ikke fortryde dit læs!

 

Forkert olie

Brokker din bil sig gennem olielampen? Så har du måske hældt den forkerte olie i bilmotoren. Der findes mange forskellige slags bilolier – herunder eksempelvis konventionelle olier, syntetiske olier og hybridolier. Der er stor forskel på, hvilken slags olie, dine forskellige biler har brug for. Er du ved en fejl kommet til at hælde konventionel olie i en bilmotor, som kræver syntetisk olie, har du et stort problem. De forskellige olier bevæger sig nemlig gennem systemet på forskellige måder, og kan derfor ikke bevæge sig korrekt i en bilmotor, som ikke er designet til den bestemte olie. Er du i tvivl om, hvilken olie du skal bruge, kan du altid kontakte en professionel fagmand eller undersøge bilens instruktionsbog.

 

Svigtende olie pumpe

En anden årsag til, at din bil kan have lavt olietryk er, at den kan indeholde en svigtende eller defekt oliepumpe. En olie pumpe bruges til at tvinge olie gennem motoren og systemet i bilen. Svigter din bils oliepumpe, vil du opleve et lavt olietryk i din bil. Grunden til dette er, at olie pumpen ikke længere kan pumpe olien rundt i systemet, og det når dermed ikke til motoren, hvor det skal bruges og udnyttes. Er du i tvivl om, hvor vidt din olie pumpe svigter eller ej, kan du altid kontakte en mekaniker, som hurtigt kan analysere problemet og finde en holdbar løsning.

 

Tilstoppet filter

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan en årsag til din bils lave olietryk være et tilstoppet filter. Dette er faktisk relativt simpelt og ukompliceret at løse. Når olien tvinges gennem systemet og ind i motoren, bliver filteret beskidt og fyldt med snavs. Kører din bil ekstra mange kilometer, vil du opleve en større tendens til dette. For at løse dette problem skal du blot udskifte oliefiltret i din bil hurtigst muligt. Dette er en opgave, de fleste let kan klare selv uden assistance.