3 ting du ikke vidste om Ikast

Ikast er et attraktivt sted at bo, og mange vælger at bosætte sig her. Men hvad ved du egentlig om Ikast? Her får du de tre ting, du måske ikke vidste om Ikast.

Særlig placering

Ikasts placering er speciel, da den har lige langt til kysterne på begge sider – mod vest og øst. Det vil sige, at Ikast ligger lige i midten af Jylland. Med den placering har Ikast 67 kilometer til Danmarks næststørste by, Aarhus. Naturen i og omkring Ikast præges af hedesletter og bakkeøer. Der er desuden en cykelrute, der går gennem byens grønne områder og naturområder og er med til at skabe en kobling mellem natur og sundhed.

Ikast har et stort antal bilister

Ikast er en by, som har et stort antal bilister. Det skyldes blandt andet byens centrale beliggenhed, der gør det nemt for både lokale og besøgende at komme hertil. Via den offentlige transport kan du desuden hurtigt og nemt komme rundt i området og i hele landet. Alle busser der kører internt i Ikast-Brande Kommune er gratis for brugerne. De regionale ruter, der kører igennem kommunen kræver betaling i form af billet, rejsekort eller anden rejsehjemmel.

Ikast har et stort udvalg af butikker

I Ikast er der et stort udvalg af forskellige butikker, hvor du finder alt lige fra købmand til isenkræmmer. Der er også et stort udvalg af restauranter og cafeer, så du kan få din egen smag af Ikast. Strøgcentret i Ikast er desuden Danmarks eneste overdækkede gågade. Her finder du en lang række unikke specialbutikker, caféer og spisesteder. I Ikast midtby er der rig mulighed for at handle dagligvarer og specialvarer. Oplev også fredagsmarked hver den første fredag i måneden. Bosætter du dig i Ikast, får du en central beliggenhed og et stort udvalg af butikker og restauranter.