3 ting du skal kigge efter, når du køber arbejdstøj til servicefag

Tøj er en vigtig del af enhver arbejdsplads, men tøjet bliver især afgørende, når det bruges i servicefag. Her er fysisk arbejde og meget bevægelse en fast del af hverdagen, og derfor er det ikke helt lige meget, hvilket arbejdstøj der vælges til netop din arbejdsplads.

Godt service arbejdstøj skal leve op til kravene fra medarbejdere og arbejdsroller, men hvad er egentlig vigtig at kigge efter, når der skal investeres i nyt tøj til medarbejdere?

Komfort og ergonomi

I servicefag, hvor bevægelse er en fast del af hverdagen, og hvor der skal arbejdes i mange forskellige stillinger, er arbejdstøjets komfort alfa og omega. Tøj kan virke som en mindre detalje, men en arbejdsdag kan hurtigt blive træls, hvis ikke tøjet er komfortabelt og ergonomisk at have på dagen igennem.

Derfor kan det ikke betale sig at spare, og du bør således vælge tøj i nogle gode materialer, og som er både fleksibelt og åndbart, så medarbejderen og kroppen får de bedste betingelser for at udføre arbejdet uden at blive forhindret at tøjet.

Stil er ikke uvæsenligt

I det perfekte arbejdstøj går komfort og stil hånd i hånd. Når du er i kontakt med mennesker hverdag i eksempelvis sundhedssektoren, er det vigtigt, at du udstråler renhed, ro og autoritet, og det gør du bedste ved at klæde dig i pænt tøj, der er designet til formålet.

I sundhedssektoren kan det være i form af en hvid kittel, en busseronne eller andet specieltøj til branchen, mens det i restauranten, på hotellet eller lignende kan være professionelt kokketøj, pæne skjorter og så videre.

De rette funktioner

Funktionalitet er vigtigt, når det kommer til tøj, der skal benyttes i servicebranchen. Skab derfor et overblik over, hvad du stiller af krav til de kommende uniformer, så du kan vælge noget tøj, der ikke skuffer.