Derfor er centralsmøring helt uundværlig i ethvert maskineri

Har du et større maskineri, så kan du sikkert også nikke genkendende til, at det koster både tid og penge, når én eller flere maskiner står stille. Af netop den grund er centralsmøring også det eneste rigtige. Centralsmøring minimerer nemlig risikoen for nedbrud, og dermed også den tid, hvor du er nødsaget til at have én eller flere maskiner til at stå stille. Vil du således gerne minimere nedbrud i dit maskineri? Så kan du altså med stor fordel gøre brug af centralsmøring!

Hvad er centralsmøring?

Jo, nu skal du høre. Centralsmøring er et system, der sørger for at smøre dine maskiner med præcis den mængde smøring, maskinen har brug for. Dette sker desuden løbende enhver dag igennem, mens maskinerne kører. Med andre ord, er det altså et system, der løbende vedligeholder dine maskiner, således du sparer penge på driften samtidig med, at du ikke pludselig bil blive overrasket af nedbrud. En anden fordel ved at bruge centralsmøring, som ligeledes er rimelig væsentlig at nævne, er, at din maskine sikres en længere levetid.

Hvordan fungerer centralsmøring?

Hele dit centralsmøringssystem begynder ved pumpen, som er udstyret med en timer. Det er denne timer, der starter og stopper den rette mængde olie og fedt, som bliver tilført til de forskellige maskiner via slanger. Fedtet eller olien bliver desuden ført videre til sekundære fordelerblokke. Disse fordelerblokke doserer fedtet og olien ud til netop det sted på maskinen, som skal smøres. Det smarte ved et centralsmøringssystem er nemlig, at det kan smøre enten ét eller flere områder på en given maskine. Der er faktisk slet ikke nogle grænser for, hvor mange eller hvor få smøresteder, du kan smøre på en maskine, hvis du bruger centralsmøring. Med det sagt, så kan du faktisk også gøre din centralsmøring mere kompleks. Du kan for eksempel sprøjte olie fra fire forskellige vinkler over en kæde i et slagteri.

Sådan vedligeholder du dit centralsmøringsanlæg

Ønsker du selv at vedligeholde dit centralsmøringsanlæg, skal du især holde øje med afrevne slanger, brækkede fittings, synlige utætheder osv. Du kan dog også vælge at følge linket øverst i artiklen, hvor du her vil have mulighed for at få nogle til at varetage din vedligeholdelse for dig. Her kan du blive hjulpet på flere forskellige måder:

  • Du kan bestille den nye reservedel, og derefter stå for resten selv.
  • Du kan få hjælp af en centralsmøringsmontør til igangsættelsen af vedligeholdelsen.
  • Du kan få foretaget både fejlsøgning og vedligeholdelse.