Derfor skal du lægge korkgulv i din bolig

Når du vælger gulve til dit hjem, skal de selvfølgelig være langtidsholdbare, rare at gå på og matche din stil. Hvis du skal have lagt nyt gulv, har du formentlig stødt på korkgulve. Dette er en fremragende gulvtype for dig, der ønsker et lyddæmpende gulv, der kan holde til hverdagens aktiviteter, og som inviterer til at gå med bare fødder. Men hvilke fordele bringer et korkgulv med sig? Find ud af det med hjælp fra JC Gulventerprise.

Et korkgulv har ergonomi i højsædet

Når du vælger et korkgulv, giver du ikke blot dine fødder et behageligt underlag, du gør også noget godt for din krop. Et gulv af kork er nemlig en perfekt gulvtype for dig, der fokuserer på god ergonomi. Kork indeholder en naturlig elasticitet, som aflaster dine led i betydelig højere grad end hårdere gulve. Samtidig har korkgulvet også fået kælenavnet “barfodsgulvet”, da det pga. dets helt særlige varmeisolerende egenskaber er meget velegnet til at gå barfodet på.

Korkgulve egner sig godt til børnefamilien

Hvis dit hjem præges af fodtrin, trampen og høj børneleg, er et korkgulv en super løsning. En stor fordel ved et gulv af kork er nemlig dets lyddæmpende effekt. Gulvet hjælper med at dæmpe rumstøj og fodtrin og bidrager til en bedre akustik i hjemmet, hvilket du kan mærke med det samme.

Et slidstærkt og vedligeholdelsesvenligt gulv

Med et korkgulv eller gulv i korkfliser er du garanteret et langtidsholdbart og slidstærkt gulv, der kan holde i over 20 år, hvis du passer godt på det. Samtidig er et gulv af kork nemt at vedligeholde. Faktisk kræver det blot almindelig støvsugning samt rengøring med vand og sæbe for at forlænge levetiden og holde det flot i mange år.

En bæredygtig løsning med JC Gulventerprise

Som navnet antyder, består korkgulve af naturmaterialet kork, der stammer fra korkegens bark. Når barken skal høstes, bliver det gjort med håndkraft for at passe godt på træerne og den omkringliggende natur.

I det enkelte træs levetid kan høsteprocessen gentages mellem 16 og 19 gange. Det betyder, at et korkgulv er et CO2 positivt produkt, fordi træet optager mere CO2, end produktionen af gulvet udleder. Af den grund er korkgulve og gulv i korkfliser en af de mest bæredygtige løsninger, du kan vælge til din bolig.

Hvis du er blevet varm på gulve af kork, kan du hos JC Gulventreprise få vejledning om samt montering af flotte gulve af professionelle fagfolk. Det er din garanti for et smukt korkgulv.