Derfor skal du vælge australsk rødvin

Selvom australsk rødvin ikke har været en del af det europæiske vinmarked i særligt mange år, så er det vin, der er blevet modtaget utroligt godt hele verden over – og naturligvis også af danskerne. Der er dog en god grund til, at australsk rødvin først kom så sent til Europa. Det var nemlig først i 1950, at australsk vin kunne blive beskrevet som værende af høj kvalitet. I dag vinder australsk rødvin dog i den grad frem i Europa samt i resten af verden. Ja, faktisk ligger Australien i dag på en sjetteplads over verdens mest producerende vinlande. Er du derfor på udkig efter den helt perfekte flaske vin, så er én fra Australien altså ikke et helt dårligt valg. Gå således på opdagelse i det store udvalg af australsk rødvin allerede i dag.

Australsk rødvin – the best of both worlds

Fra Australien kommer altså nogle af de fineste kvalitetsvine – og endda indenfor en lang række forskellige druesorter. Australien har nemlig – i modsætning til mange af de europæiske vinlande – ingen traditioner at leve op til. Det har gjort det muligt for dem at ’stjæle’ alt det bedste fra den allerede etablerede vinverden. Det er ligeledes af denne grund, at Australien ikke har nogle nationale druesorter. Derudover er det også grunden til, at mange australske vine stammer fra franske, italienske og spanske druesorter. Når en australsk rødvin bliver laver, er der desuden ingen regler for, hvordan druesorterne må benyttes og sammensættes, som der fx er i Frankrig, Italien og Spanien. Derfor skiller Australsk rødvin sig også ud – Australien har nemlig fundet sin helt egen stil.

Sådan har Australien fået internationalt succes

Det australske klima er utroligt stabilt, og af netop den grund vil de australske rødvine ligne hinanden meget år efter år. Derfor er der også mange vinproducenter i Australien, der hvert år ændrer en smule i druesammensætningen, således der kan smages en forskel på de forskellige årgange. Dette er noget af det, der har været med til at give Australien indflydelse på det internationale vinmarked, og i dag laver de altså nogle yderst kvalitetssikre vine, som er sikre vindere. Du kan derfor med stor fordel vælge en australsk rødvin, hvis du skal servere den for en større forsamling – den vil med garanti falde i alles smag.