Fragt og nybyggeri: Derfor skal du købe eller leje en brugt container

Hvis du arbejder inden for fragt, nybyggeri eller et relateret felt, er du sikkert allerede bekendt med containeres mange fordele. Containeren fungerer fremragende som midlertidig bopæl for byggemedarbejdere, som bruger en stor del af deres tid på byggepladsen. Containeren er både tyveri- og brandsikker. Og skal du have fragtet en stor last fra ét land til et andet, er søfart med containere langt billigere end transport via fly.

Mangler du én eller flere containere i forbindelse med en kommende arbejdsopgave? Vi giver dig vores bud på, hvorfor du med fordel enten kan købe eller leje dine containere brugt.

Genbrug er guld

Der er særligt to gode grunde til, at både udlejning af brugte containere og salg af brugte containere er mere end populært i dagens Danmark. For det første er vi rigtig mange, der ønsker at genbruge, hvor vi kan. Hvorfor købe nyt, når du kan overtage noget, der ikke længere er i brug hos den tidligere køber? For det andet kan du spare gode penge, når du vælger at leje eller købe en brugt container i stedet for at gå på udkig efter en helt ny model.

Prisen på containere

Containere findes i flere forskellige størrelser. Den mest anvendte er den såkaldte 20-fods model, der udvendigt måler 606 x 244 x 259 centimeter og typisk mindst koster 12.500 kroner fra ny. Til sammenligning kan du ofte købe en brugt 20-fods model til langt under 10.000 kroner. Og hvis du ved, at du for eksempel kun skal bruge containeren i et par uger, kan du spare endnu flere penge ved at leje i stedet for at købe.

Sådan finder du den rette model

Når du begynder at sondere det danske terræn for udlejning og salg af brugte containere, vil du måske blive en smule overvældet over, hvor mange muligheder du har. Heldigvis har virksomheder som DC-Supply en række kategorier på deres hjemmeside, som vil gøre det relativt nemt for dig at finde den helt rette model. Og når du bestiller en brugt container til enten køb eller leje, kan du både indtaste specifikationer og eventuelle spørgsmål, som DC-Supply vil imødekomme, når de besvarer din henvendelse. Er du i tvivl om, hvordan du skal foretage din bestilling via hjemmesidens formular? Så er det bare om at ringe til deres kundeservice.