Guide: Sådan vælger du det rigtige flag

Der er få danskere, der ikke bliver begejstrede, når de ser Dannebrog vaje i vinden. Det danske flag er nemlig mere end blot et flag, for det er et symbol på vores nation og fællesskab. Oveni bliver det danske flag brugt i mange sammenhænge, og særligt ved festlige begivenheder og fejringer finder vi det flaget frem og hejser det.

Hvis du skal købe et nyt flag, er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige udgave. Her får du vores guide til, hvordan du vælger det rigtige flag.

Hvordan skal Dannebrog se ud?

Det danske flag har et helt særligt design, og det er vigtigt, at du vælger en udgave, der rent faktisk er Dannebrog – og ikke blot et rødt og hvidt flag. Her gennemgår vi nogle af de ting, der gør Dannebrog til noget helt særligt:

Farverne

De røde og hvide farver er nøje afstemt, og det er vigtigt, at det er de helt rigtige nuancer af farverne, hvis du vil have et ”rigtigt” Dannebrog.

Derudover er det vigtigt, at du vælger et flag, der er lavet i kvalitetsmaterialer. Det forhindrer, at flaget hurtigt falmer og dermed mister sine smukke farver.

Proportionerne

Flagets røde og hvide felter skal have de rette proportioner i forhold til hinanden. Derfor bør du altid gå til en velrespekteret producent, når du skal købe flag. Det garanterer, at proportionerne er korrekte, så flaget har det helt rigtige udseende, når du hejser det.

Størrelsen

Dit flag skal have den rette størrelse i forhold til din flagstang. Det er vigtigt, at dit flag hverken er for stort eller for lille, og det hele afhænger af størrelsen på flagstangen. Du bør derfor altid følge forskrifterne og vælge et flag, der er 1/5 af flagstangens højde.

Find både flagstænger, flag og tilbehør hos Fyns Flagstangs Industri

Hvis du mangler en ny flagstang, et nyt flag eller måske bare ekstra line, så kan du få det hele hos Fyns Flagstangs Industri på Flag.nu. De har et stort udvalg af flagstænger i forskellige højder fra 3 til 18 meter, og de tilbyder både levering og opsætning, hvis du ikke selv vil stå for opgaven.

Derudover har de et stort udvalg af både klassiske Dannebrog i flere størrelser, vimpler og både beslag, lineholdere og andet tilbehør, du kan få brug for til flagstangen. Alle produkter er i høj kvalitet, så du kan være sikker på, at du udviser det danske flag den respekt, som det fortjener.