Krydderier på bordet sætter krydderi på hverdagen

Mon ikke de fleste hjemmekokke i dag er glade for krydderier?

Sådan har det imidlertid ikke altid været. For et par generationer tilbage var det begrænset, hvad der fandtes af krydderier i danske spisekamre, og det var ligeledes begrænset, hvor meget de blev brugt.

Foruden det allestedsnærværende salt og peber, havde man paprika og karry til retter, som i mange tilfælde blev betragtet som lettere eksotiske, kanel og kardemomme til bagværk og vanilje til desserter. Forbruget steg lidt ved juletid, men ellers var det danske køkken ikke præget af nogen videre brug af krydderier. Men det har ændret sig.

Dagligvarebutikkerne har efterhånden udvidet sortimentet, men hvis du virkelig ønsker at opleve krydderiernes spændende verden i din egen madlavning, må du forbi en specialbutik.

Hos hedebogaard.dk finder du et bredt udvalg af forskellige kendte og mindre kendte krydderier og krydderurter, i mange tilfælde i flere varianter. Her er ”paprika” ikke bare paprika; du kan få edelsüss-, rosen-, delikatesse- eller røget paprika. Og hvis du er til indisk mad, kan du vælge mellem karryblandinger fra mange indiske regioner. Selv når det gælder noget så dagligdags som peber, er der adskillige valgmuligheder.

Jorden rundt – ved dit eget spisebord

Ferierejser til fjerne lande, ugeblade og specialiserede madmagasiner, tv-kokke og de mange forskellige etniske restauranter – mellemøstlige, thailandske, mexicanske og mange flere – der efterhånden findes i såvel store som mindre byer, har gjort os mere eventyrlystne, når det gælder madlavning.

Hedebogaard.dk sælger også mix krydderier – blandinger, der er afstemt, så de enkelte bestanddele kalder noget nyt frem hos hinanden. Der findes mix krydderier til brug i grillretter, til dips og meget mere, og blandinger inspireret af forskellige køkkener mange steder i verden: f.eks. marokkansk, indonesisk og thai. Ved at besøge hedebogaard.dk kan du således tage på gastronomisk langfart uden at skulle bekymre dig om pas og flybilletter

Hvis dit besøg på den lokale mexicanske restaurant har givet dig lyst til at forsøge dig som taco-kok hjemme, kan du hos hedebogaard.dk finde en række spændende mexicanske krydderier, som kan få duften af Mexico til at brede sig i dit eget køkken. Foruden enkelte krydderier som ingefær, spidskommen og oregano finder du en række mexicanske mix produkter: Taco krydderi, Mexico mix, Guacamole krydderimix og flere andre.

Sortimentet hos hedebogaard.dk omfatter billige krydderier, krydderurter og te af høj kvalitet. Derudover er der den lidt dyrere luksus serie, hvor kvaliteten er ekstra høj.