Pas på hovedet

Rigtig mange er begyndt at droppe sikkerhedsudstyret. Dette skyldes, at der er blevet lagt et negativt syn på det. Men det er der slet ingen grund til!

Hvorfor bruge hjelm?

Det er ikke lovkrav at bruge hjelm, når man kører på cykel – men der er stadig mange gode grunde til at bruge det. Det siger selvfølgelig sig selv, at du er mest sikker, når du bruger sikkerhedsudstyr – og især en hjelm. Dit hoved er nemlig det vigtigste på din krop. Derfor bør man beskytte det, hvilket en hjelm og tilbehør kan hjælpe med. Man bør altid sætte en hjelm rigtigt, ellers virker den ikke optimalt. Dette indebærer eksempelvis at stramme den ordenligt, så den bliver siddende hele tiden.

En hjelm holder i mange år, hvis man passer på den. Det er derfor en rigtig god investering, og de koster ofte ikke meget, på baggrund af dette.

Hjælp andre

Det er en rigtig god start, hvis man selv bruger hjelm. Men der er stadig lang vej, før alle er sikre. Du kan ikke ændre trafikken, og gøre den mindre farlig. Men du kan hjælpe andre, med at undgå større skader. Du kan gøre nogle forskellige ting, for at få andre til at bruge hjelme. Først og fremmest vil det faktisk hjælpe, hvis du selv gik med en. Derved vil andre se, at der ikke er noget galt i, at bruge hjelm. Derudover bør man også gøre andre bevidste om, hvordan det kan hjælpe og forbygge skader.

Man kan også forklare om det gode udvalg. En hjelm kan nemlig have flotte motiver, som gør det sjovere at bære for børn. Og hvis børn lærer det i en tidlig alder, vil de formeneligt også bruge den, når de bliver ældre.

Hvornår skal man være opmærksom? 

Når man bevæger sig ud i trafikken, skal man altid være yderst opmærksom. Man skal huske, at man deler den med andre, og derved ikke er alene. Men der er nogle steder i trafikken, hvor man skal være ekstra opmærksom. 7 ud af 10 alvorlige cykelulykker sker faktisk i kryds. Dette sker lige præcis, fordi folk ofte glemmer at orientere sig ordenligt.

Det kan derfor være en god ide, at tilpasse din fart til området. Der er ingen grund til, at have fart på, hvis det gælder ens liv. Du bør også bruge mere tid på, at orientere dig i trafikken. Det kan eksempelvis være, om andre kommer i høj fart, eller ligger tæt på dig.