Sådan finder du den perfekte grill til din have

I Danmark betyder sommertid én ting: at man tænder op i grillen. For mange danskere er der ikke noget mere dejligt end at samle venner og familie, tænde op i grillen og nyde et måltid i det fri. Så hvorfor hylder den danske kultur det at grille så meget? En del af det kan tilskrives landets kærlighed til naturen og udendørs aktiviteter. Danmark rangerer konsekvent højt på listerne over de lykkeligste lande i verden, og at tilbringe tid udendørs bidrager sandsynligvis til denne følelse af tilfredshed og velvære. En anden faktor kan være Danmarks stærke landbrugstraditioner og dets fokus på lokale, sæsonbestemte råvarer. Med den kvalitet af danske råvarer, hvorfor skulle man så have lyst til at lave mad indendørs? Uanset hvad årsagen er, nyder danskerne deres sommertradition med at tænde op i grillen, sammen med venner og familie og sammen nyde et lækkert grillmåltid. Hvis du vil være klar til grillsæsonen og mangler en grill, så læs med!

Hvilken grill skal man gå efter?

Som sagt, så elsker danskerne at grille og de fleste hjem har da også en grill, men hvis man er en af de få, som ikke har en grill, eller hvis det blot er tid til at skifte den gamle grill ud med en ny, kan det være svært at overskue alle de forskellige modeller, som der findes på markedet. I dag findes der både elektriske grille, samt gas- og traditionelle kulgrille. Nogle sværger til den ene type, mens andre sværger til en anden. I sidste ende er det et spørgsmål om smag og behag. En anden type grill, som har vundet frem igennem de sidste par år, er bordgrillen, som er inspireret af Racletten, der hærgede de danske hjem tilbage i 80’erne.

Derfor skal du vælge en bordgrill

En bordgrill minder på mange områder om de famøse Raclette, som var så populære tilbage i 80’erne og 90’erne. Den stilles blot på en fast flade og sluttes til stikkontakten, en gasflaske eller der tændes op i en bunke kul. Bordgrillen kan også bruges indenfor, dog ikke kul- og gasmodellerne. Dette ville være for stor en risiko, men hvis man har et plant og stabilt havebord, kan man sagtens bruge bordgrillen året rundt. Hvis man vil købe en bordgrill og kun den bedste bordgrill er god nok, så kræver det at man foretager lidt research, så man kan finde den bedste grill på markedet, men hvis ens krav ikke er høje, er de lette at finde.