Ting du skal opleve, når du er i Stevns

Der findes mange skønne steder i Danmark, og der er mange steder som er værd at tage ud og opleve. Et af de steder en Stevns, som befinder sig på Østsjælland, som en lille halvø. Der er en masse skøn natur og mange hyggelige ting, som man kan opleve, når man er i Stevns. Læs med her og få inspiration til, hvad dig og familien kan lave, når I er i Stevns.

Oplev naturen

Hvis du er et rigtigt ude menneske, så er der en masse smuk natur i Stevns. Tag dine gode vandresko på og familien under armen, og så er det ellers bare afsted ud at opleve. Der findes mange gå ruter, men ellers kan du udforske på egen hånd. Det er altid dejligt med lidt luft i hovedet.

Stevns fyrcenter

Imens du er på din gåtur, så har du mulighed for at opleve Stevns fyrcenter. Stevns dyr ligger på Stevns klint, og har en fantastisk udsigt over hav og marker. Hvis du er på klintens højeste punkt, så kan du besøge resterne fra den Kolde Krig, samt de to fyr. Så du kan altså nemt få en på opleveren, hvis du besøger Stevns fyr.

Vallø Slot

Hvis du er lidt mere interesseret i historie, så kan du tage en smut forbi Vallø Slot. Slottet har en historie, som strækker sig helt tilbage fra omkring 1500-tallet, så der er masser af historie bag. Hvad mange ikke ved er, at slottet i 1893 brændte ned grundet stearinlys, men det var muligt at få det genopbygget igen.

Højerup Gamle Kirke

Hvis du elsker at kigge på bygninger, så bør du tage et smut forbi Højerup Gamle Kirke. Kirken er opført af limsten 1250 eller 1357. Kirken har en balkon, så du kan kigge ud over det smukke hav.